SEM System för sökmotoroptimering
och andra typer av digital marknadsföring

Larm Stockholm skyddar serverrum

Att vara ett företag, oavsett stort eller litet, innebär bland annat att man besitter affärshemligheter, avtal och annan viktig data som är ovärderlig för företaget. Det är därför viktigt att man med absolut säkerhet har satt upp tillräckligt med säkerhetsspärrar som förhindrar viktig data från att helt raderas eller stjälas.

 

För att göra detta kan man göra på en rad olika sätt, det bästa är om man kombinerar några, då det alltid är bra att vara extra försiktig när det kommer till sådana här saker.

Se alltid till att ha backup på alla filer och dokument som skapas på datorerna. Det gör att ifall originalfilen av misstag skulle tas bort, så finns en kopia kvar. Ifall företaget kör ett program som gör det möjligt att dela filer (exempelvis Dropbox), kan originalfilerna läggas där, medan medarbetarna sparar kopior på sina egna datorer.

Har företaget ett serverrum kan det vara bra att säkra detta med ett extra inbrottslarm. Elektriker som arbetar med larm Stockholm kan installera denna sortens larm. Att det är ett extralarm utöver det vanliga larmet som skyddar fastigheten gör att inbrottstjuven får det ännu svårare att ta sig in i rummet än om det endast funnits ett larm.

Installera antispyware / antimalware / antivirusprogram på alla företagets datorer. Ifall någon anställd eller chef råkar trycka på något eller ladda ner något de inte skulle ha tryckt/laddat ner kan ett  antiprogram upptäcka faran innan något allvarligt händer. Se alltid till att ha programmen uppdaterade och ha för vana att alltid göra en manuell skanning en gång i veckan eller månaden.

 

Med dessa tips kommer ert företag med stor sannolikhet inte råka ut för någon förlust av data. Tänk dock på att vara vaksamma både ute i den riktiga världen och online. Det innebär att man ska vara lika varsam med sina nycklar som med sina lösenord.